miercuri, 22 februarie 2012

Chec
O dulcegarie simpla, adorata de copii!

Ingrediente: 4 oua, 4 lg ulei, 4 lg apa, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, 1 cana faina, 1 cana zahar, praf de copt, coaja de poatocala, 1 lg cacao
Se separa galbenusurile de albusuri
In galbenusuri se pune uleiul, apa si coaja de portocala

Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si un pliculet de zahar vanilat. Se bat in continuare pana se obtine o bezea tare.

Peste acesta bezea se pun galbenusurile, si praful de copt stins in putin otet si se amesteca pana se omogenizeaza, iar apoi se incorporeaza treptat faina.
Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa, daca este prea moale se mai poate adauga o lingura de faina.
In tava unsa in prealabil cu ulei se pune cam ¾ din compozitie. In compozitia ramasa se pune o lingura de cacao si se omogenizeaza. Se toarna deasupra si se da la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins iar focul potrivit.
Se coace cam 40-45 min.
Pentru 2 chec-uri....dublati pur si simplu cantitatile.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu