duminică, 24 martie 2013

Pariu cu viata

Rasfoind numarul de Martie al revistei UNICA, nu am avut cum sa raman indiferenta citind povestea de viata atat de impresionanta a familiei Poptean.

Intitulat sugestiv ‘Pariu cu viata’, articolul dezvaluieste crancena lupta pe care parintii a purtat-o cu convingerea ca nimic nu le poate sta in cale atunci cand si-au propus sa dea dreptul firesc la viata copilului lor. S-au luptat fara oprire, ani la rand pentru a castiga sanatatea lui Mihai, pentru ca el sa fie un baietel ca oricare altul, cu o copilarie normala. Insa citind articolul mi-am dat seama ca Mihai nu este un baietel ca oricare altul. Mihai este un luptator pentru ca a sfidat moartea, este un curajos pentru ca s-a incapatanat sa supravietuiasca atunci cand nimeni nu-i dadea o sansa, este un norocos pentru ca are parinti atat de minunati, este o bucurie pentru fratele lui si este un exemplu de tarie pentru noi toti. El este dovada ca Dumnezeu raspunde cu minuni acolo unde este credinta, dragoste si speranta. Nici nu vreau sa ma gandesc ce poate fi in sufletul unei mame cand viata fiului ei depinde de un aparat, sau de o substanta, sau de ce nu de un miracol care intarzie sa apara…

Este uimitor cum pentru unii parinti niciun efort nu este prea mare cand este vorba de sanatatea copilului lor, iar altii abandoneaza pur si simplu in strada copii perfect sanatosi, fara a avea remuscari sau mustrari de constiinta.

Unii i-si scot la propriu copii din morti, implorand cerul pentru o sansa la viata, iar altii i-si omoara pruncii, ii lasa de izbeliste, luandu-le dreptul de a avea o copilarie lipsita de griji si de a simti dragostea familiei. Familia Poptean este modelul ideal de familie care respecta cele mai simple definitii: impreuna la bine si la greu;  inainte si numai inainte; dragostea nu are limite.

Multumesc revistei Unica si familiei Poptean ca ne-au impartasit povestea lor. O poveste din care toti putem invata ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu