sâmbătă, 27 aprilie 2013

Traditiile crestine, sanatate pentru suflet, trup si minte


 In intampinarea Sfintelor Sarbatori de Paste se cuvine, conform traditiei crestine, sa ne curatim sufletul, mintea si trupul prin post si rugaciune. Romania este o tara binecuvantata din punct de vedere religios, avand atat traditii crestine valoroase, cat si oamenii care le inteleg si le apreciaza. Perioada de meditatie, de reflectare asupra sinelui, de indreptare, postul, este farama noastra de recunostinta adusa pentru cel mai mare, dar facut de Divinitate, omenirii.
Prin post ne detoxificam de toxinele acumulate in timpul anului si permitem organismul sa-si recapete energia si buna functionalitate. Prin rugaciune ne curatam mintea de griji si stres, ne deconectam de la cele lumesti si reflectam asupra noastra, ne impacam cu constiinta noastra, ne acceptam soarta. Gasim de cele mai multe ori raspunsurile la intrebarile care ne framanta si ne dam seama de propriile limite.
Spovedania si metaniile ne ajuta sa sporim in rugaciune si sa scapam de pacatele care ne impovareaza sufletele.
Aceasta perioada este ca o baie ce spala toate planurile umane si ne reincarca cu energii pozitive menite sa ne dea puterea de a merge cu usurinta mai departe.
Este o purificare a fiintei , un moment de adevarata trezire spirituala. Cand intelegi lucrurile astfel, nu-ti mai permiti sa ratacesti si sa orbecaiesti la voia intamplarii. Intelegi ca nu-ti urmezi voia ta si nu te mai indreptatesti in ceea ce faci. Traditiile ne tin vii sufleteste si ne redau sanatea mintii si a trupului. O primavara binecuvantata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu